Presseomtale

Pressemeddelse fra debatmøde på Folkemødet, Bornholm – debat om skolemad

Skolemad gør skoledagen lettere (Fyens Stiftstidende)

Hver sin løsning på skoler

Loma virker fordi det er undervisning (artikel i Fyens Amts Avis)

Millioner til mad på flere skoler i landet (Fyns Amts Avis)

Skolemad udbredes til flere skoler (Folkeskolen.dk)

Rapporter

Evaluering af projektet LOMA, Danmarks Evalueringsinstitut, EVA
Forfatter: Thea Nørgaard Dupont.

Eva har evalueret LOMA projektets virkningsteori med spændende resultater.

Evaluering af projektet LOMA

Videnskabelige artikler

Ruge, D., Puck, M., Illum Hansen, T.(2017). UCL følgeforskning i projekt LOMA–lokal mad – en innovativ og bæredygtig model for læring og næring til skoleelever (2017)

Ruge, D. (2017). Elevers anvendelse af it som støtte for udvikling af mad- og sundhedsrelateret handlekompetence. Learning Tech – Tidsskrift for læremidler, didaktik og teknologi, (2),85-109.

Ruge,D., Mikkelsen B.E. (2013). Ruge&Mikkelsen. LOMA local food public strategies as a social innovation – early insights from LOMA case study. Acta Agriculturae Section B, special issue.

Ruge, D. (2015). Integrating health promotion, learning and sustainability in school foodscapes – the LOMA case study. Ph.d Dissertation. Aalborg Universitet og University College Lillebælt.

Ruge, D., Nielsen K.M., Mikkelsen B.E., Jensen B.B (2015) Examining participation in relation to students’ development of health-related action competence in a whole school food setting: Insights from the ‘LOMA’ case study.

Faglige artikler.

Thrane, V. R. (2012). LOMA – elever kokkerer for kammerater og lærere. Folkeskolen.dk

Thrane, V.R., Villebro B., et al. (2013) LOMA – meget mere end skolemad     Folkeskolen.dk

Vett, L. (2012). LOMA – Fællesspisning og Eksperimenter.                Folkeskolen.dk

Vett, L. (2012). LOMA – Bevægelse fremmer læring

Folkeskolen.dk

Wickers, T. (2014). Elever inddrages i madlavning som led i undervisning. Nordea-fonden

Andet

Bacheloropgaver – pædagoguddannelsen

Rasmussen og Kirkeby (2016)

Udvikling af forældresamarbejdet på Nymarkskolen gennem LOMA-projektet. Pædagoguddannelsen i Svendborg, University College Lillebælt.

Studieopgaver fra efteruddannelse – diplom m.v.

(work in progress)

Bøger

Nielsen MK og Høyrup JF (2012): Mad og måltider i skolen. I: Holm L og Christensen ST (red.): Mad, mennesker og måltider, 2. udgave. København: Munksgaard.

Konference præsentationer.

Thomas Illum Hansen, Forskningschef, UC Lillebælt, Afdeling for Pædagogik og Samfund.  LOMA og dannelse v illum Hansen

Thea Nørgaard Dupont, Specialkonsulent, Danmarks Evalueringsinstitut. EVA_evaluering af LOMA_27.11.2017

Bjarne Bruun Jensen, Professor og Sundhedschef, Steno Diabetescenter, København HR. Bjarne Bruun Jensen_loma konference 27 11 17

Dorte Ruge, Adjunkt, phd, Projektleder, UC Lillebælt, Afdeling for Pædagogik og Samfund. Dorte Ruge_mål og resultater

Birgit Villebro, Skoleleder, Nymarkskolen i Svendborg. Birgit Villebro_fra 1 til 4 LOMA skoler

Ruge, D., Nielsen M.K., Mikkelsen B. E. (2014). Addressing health promotion through an integrated ‘whole school’ approach to eating in secondary school – results from the LOMA-Nymarkskolen casestudy.  ISBNPA Conference, San Diego, California. May 2014.

LOMA casestudy_ISBNPA Ruge et al.

Villebro, B., Ruge, D. Mad og Sundhed i Skolen, Undervisningsministeriet og Madkulturen. LOMA – i workshop om Den Åbne Skole.                          LOMA_Den Åbne Skole 2014_Konference Mad og Sundhed

Mød os på Facebook.com

Mød os på Instagram:  #lomaskole