Presseomtale

Pressemeddelse fra debatmøde på Folkemødet, Bornholm – debat om skolemad

Skolemad gør skoledagen lettere (Fyens Stiftstidende)

Hver sin løsning på skoler

Loma virker fordi det er undervisning (artikel i Fyens Amts Avis)

Millioner til mad på flere skoler i landet (Fyns Amts Avis)

Skolemad udbredes til flere skoler (Folkeskolen.dk)

Rapporter

Evaluering af projektet LOMA, Danmarks Evalueringsinstitut, EVA
Forfatter: Thea Nørgaard Dupont.

Eva har evalueret LOMA projektets virkningsteori med spændende resultater.

Evaluering af projektet LOMA

Delrapport 1.Afsluttende LOMA konference 27. november 2017

Videnskabelige artikler

Ruge, D., Puck, M., Illum Hansen, T.(2017). UCL følgeforskning i projekt LOMA–lokal mad – en innovativ og bæredygtig model for læring og næring til skoleelever (2017)

Ruge, D. (2017). Elevers anvendelse af it som støtte for udvikling af mad- og sundhedsrelateret handlekompetence. Learning Tech – Tidsskrift for læremidler, didaktik og teknologi, (2),85-109.

Ruge,D., Mikkelsen B.E. (2013). Ruge&Mikkelsen. LOMA local food public strategies as a social innovation – early insights from LOMA case study. Acta Agriculturae Section B, special issue.

Ruge, D. (2015). Integrating health promotion, learning and sustainability in school foodscapes – the LOMA case study. Ph.d Dissertation. Aalborg Universitet og University College Lillebælt.

Ruge, D., Nielsen K.M., Mikkelsen B.E., Jensen B.B (2015) Examining participation in relation to students’ development of health-related action competence in a whole school food setting: Insights from the ‘LOMA’ case study.

Faglige artikler.

Thrane, V. R. (2012). LOMA – elever kokkerer for kammerater og lærere. Folkeskolen.dk

Thrane, V.R., Villebro B., et al. (2013) LOMA – meget mere end skolemad     Folkeskolen.dk

Vett, L. (2012). LOMA – Fællesspisning og Eksperimenter.                Folkeskolen.dk

Vett, L. (2012). LOMA – Bevægelse fremmer læring

Folkeskolen.dk

Wickers, T. (2014). Elever inddrages i madlavning som led i undervisning. Nordea-fonden

Andet

Bacheloropgaver – pædagoguddannelsen

Rasmussen og Kirkeby (2016)

Udvikling af forældresamarbejdet på Nymarkskolen gennem LOMA-projektet. Pædagoguddannelsen i Svendborg, University College Lillebælt.

Studieopgaver fra efteruddannelse – diplom m.v.

(work in progress)

Bøger

Nielsen MK og Høyrup JF (2012): Mad og måltider i skolen. I: Holm L og Christensen ST (red.): Mad, mennesker og måltider, 2. udgave. København: Munksgaard.

Konference præsentationer.

Thomas Illum Hansen, Forskningschef, UC Lillebælt, Afdeling for Pædagogik og Samfund.  LOMA og dannelse v illum Hansen

Thea Nørgaard Dupont, Specialkonsulent, Danmarks Evalueringsinstitut. EVA_evaluering af LOMA_27.11.2017

Bjarne Bruun Jensen, Professor og Sundhedschef, Steno Diabetescenter, København HR. Bjarne Bruun Jensen_loma konference 27 11 17

Dorte Ruge, Adjunkt, phd, Projektleder, UC Lillebælt, Afdeling for Pædagogik og Samfund. Dorte Ruge_mål og resultater

Birgit Villebro, Skoleleder, Nymarkskolen i Svendborg. Birgit Villebro_fra 1 til 4 LOMA skoler

Ruge, D., Nielsen M.K., Mikkelsen B. E. (2014). Addressing health promotion through an integrated ‘whole school’ approach to eating in secondary school – results from the LOMA-Nymarkskolen casestudy.  ISBNPA Conference, San Diego, California. May 2014.

LOMA casestudy_ISBNPA Ruge et al.

Villebro, B., Ruge, D. Mad og Sundhed i Skolen, Undervisningsministeriet og Madkulturen. LOMA – i workshop om Den Åbne Skole.                          LOMA_Den Åbne Skole 2014_Konference Mad og Sundhed

Mød os på Facebook.com

Mød os på Instagram:  #lomaskole